آکادمی امیدان حضور جوان

آکادمی امیدان حضور جوان

برگزار کننده دوره ها و کارگاه های روانشناسی به شکل حضوری و غیر حضوری
آکادمی امیدان حضور جوان

آکادمی امیدان حضور جوان

برگزار کننده دوره ها و کارگاه های روانشناسی به شکل حضوری و غیر حضوری

کارگاه روان شناسی با موضوع رابطه عاطفی سالم

هر فرد تعریف شخصی خود را از یک ارتباط احساسی دارد اما یک تعریف اصلی وجود دارد که برای همه مردم صدق می‌کند. در کارگاه روان شناسی با موضوع رابطه عاطفی سالم این گونه تعریف شد که ارتباط عاطفی مجموعه‌ای از احساسات فردی است که کنار هم جمع می‌شود تا بین دو نفر پیوند برقرار کند. اغلب ما فکر می‌کنیم پیدا کردن معشوق و شریک عاطفی مناسب، نهایت خوشبختی است؛ اما باید بدانید یافتن شریک عاطفی، تازه اول راه است. اگر راه‌های پایدار کردن رابطه را بدانید بالا و پایین‌های یک رابطه‌ی عاطفی برایتان غیرمنتظره و ناخوشایند نخواهد بود.

در کارگاه روان شناسی با موضوع رابطه عاطفی سالم نشانه‌های این نوع رابطه مورد بررسی قرار گرفت. نشانه‌های تشخیص یک رابطه سالم از یک رابطه‌ سمی

۱- پس از خراب کردن اوضاع، چگونه آن را درست می‌کنید؟

در یک رابطه‌ی سالم وقتی قرار دیدارتان را به خاطر کار به بعد موکول می‌کنید، عذرخواهی کنید، او نیز وقتی فراموش می‌کند زباله‌ها را ببرد، همین کار را می‌کند؛ اما در یک رابطه‌ی سمی یکی از شما حاضر است به سیبری نقل مکان کند اما نگوید “متأسفم”. همه در رابطه‌شان مرتکب اشتباه می‌شوند؛ اما مهم‌ترین چیز این است که بتوانید به اشتباه‌تان اعتراف کنید.

۲- درباره‌ی همسرتان روی چه چیزی تأکید دارید؟

در یک رابطه‌ی سالم بیشتر در مورد چیزهایی با هم صحبت می‌کنید که شما را از رابطه‌تان خرسند می‌کند و کمی هم گلایه یا درخواست دارید تا چیز ناخوشایندی را که به‌تدریج وارد زندگی‌تان شده‌اند تغییر دهید؛ اما در یک رابطه‌ی سمی بیشتر تمایل دارید سرخوردگی‌ها و اوضاع فعلی‌تان را با صدای بلند به یکدیگر ابراز کنید تا اینکه درباره‌ی کارهای خوبی که هر یک از شما انجام داده است صحبت کنید.

۳- هر چند وقت یک بار از تنبیه سکوت استقاده می‌کنید؟

در یک رابطه‌ی سالم حتی وقتی یکی از شما از طرف مقابل دلخور است، باز هم به احساسات او فکر می‌کنید و نمی‌خواهید با بی‌توجهی رنجش غیرضروری ایجاد کنید؛ اما در یک رابطه‌ی سمی یک فرد بعد از دعوا کاملاً به طرف مقابل بی‌اعتنایی می‌کند.

۴- آیا هر یک از شما می‌تواند متکی به خود باشد؟

در یک رابطه‌ی سالم شما به طور مرتب با دوستان‌تان قرار می‌گذارید و همسرتان هم فعالیت‌های انفرادی خودش را دارد؛ اما در یک رابطه‌ی سمی شما دو نفر مثل چسب به هم چسبیده‌اید و نمی‌توانید از هم جدا شوید.

۵- تا چه حد می‌توانید صریح و بی‌پرده باشید؟

در یک رابطه‌ی سالم هر دوی شما احساس می‌کنید می‌توانید تقریباً در مورد همه چیز گفت‌وگو کنید، حتی در مورد اینکه با همسر سابق‌تان برخورد کرده‌اید یا وقتی با دوستان‌تان بوده‌اید کسی به شما پیشنهاد دوستی داده است؛ اما در یک رابطه‌ی ناسالم پی می‌برید که دارید چیزهای بی‌اهمیت و بی‌ضرر را از او پنهان می‌کنید مثلاً اینکه با دوستی صحبت کرده‌اید که همسرتان چندان از او خوشش نمی‌آید.

نشانه‌های جدی شدن رابطه عاطفی

۱- ابراز علاقه در جمع: هیچ‌وقت ابراز علاقه و اشتیاق را در جمع دست‌کم نگیرید. وقتی شما و شریک عاطفی‌تان با افتخار به دیگران نشان می‌دهید دلبند هم هستید، یعنی رابطه‌تان دارد جدی می‌شود.

۲- مهم شدن برای یکدیگر: هنگامی که طرف مقابل با انحراف از مسیر همیشگی راهش را طولانی‌تر می‌کند تا شما را خوشحال کند، یعنی قضیه برایش جدی است. وقتی کسی برایتان عزیز باشد، برخی نشانه‌های کوچک پیوسته تکرار می‌شوند تا جایی که دوست دارید همان طور که مراقب خودتان هستید، مراقب طرف مقابل هم باشید.

۳- اعتماد کردن به یکدیگر: یکی از نشانه‌های مهم یک زوج باثبات اعتماد است. رابطه‌ی سالم و محکم در همه‌ی شرایط، چه در سختی‌ها و چه در خوشی‌ها آشکار و صادقانه است.

۴- احساس فوق‌العاده داشتن در کنار یکدیگر: وقتی کنار او هستید گذر زمان را متوجه نمی‌شوید و گذران وقت را با هیچ‌کسی به اندازه‌ی وقت‌گذرانی با او دوست ندارید. اگر شریک عاطفی‌تان خانه و دنیایتان است، بدانید قضیه جدی است.


منبع: کارگاه روان شناسی با موضوع رابطه عاطفی سالم

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.